Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Teknik 20 februari 2018

Sveaskogs bil stals - spårades till snödriva

En bil från Sveaskog stals natten till fredag, men kunde tack vare elektronisk körjournal spåras till en snödriva i skogen.

FOTO: Istock

Stölden av servicebilen från Sveaskog ägde rum under natten till fredagen, med okänd förövare men inte helt okänd destination.

Bilen kunde spåras och hämtas tillbaka utan skador genom den elektroniska körjournalen Triplog, från Abax som fanns installerad i fordonet.

– Jag upptäcker att bilen befinner sig på en skogsväg ca 500 meter från platsen där bilen hade varit parkerad. Så jag bestämmer mig för att själv söka upp bilen, säger Tobias Norrbom som använder servicebilen på Sveaskog, i ett pressmeddelande från företaget Abax.

Fick bilens position

Via körjournalens GPS-positioneringssystem kan bilarnas position avläsas på en realtidskarta. Norrbom kontaktade Abax som såg till att bilen letades fram.

– I detta fall är det bara några administratörer på Sveaskog som har tillgång till realtidskartorna, så denna gång blev lättare för Tobias att få bilens position via oss, säger Mathias Eliasson, som är vd för Abax.

Körde fast bilen

Den eller som utförde stölden hade kört fast bilen i snön är de försökte vända bilen på en skogsväg. Spåre antyder att de också har försökt gräva fram och skjuta loss bilen vilket hade misslyckats. Till skillnad från biltjuvarna som misslyckades med detta, kunde Tobias Norrman själv köra loss bilen genom att lägga in fyrhjulsdriften. Stölden har polisamälts.

LÄS OCKSÅ: Traktorn stals – återfunnen i Litauen

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen