Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Teknik 1 september 2017

Storföretag går ihop i trätextilföretag

De svenska storföretagen H&M och Ikea går ihop och samäger företaget Treetotextile med grundaren. Tillsammans har de investerat över 25 miljoner kronor i företaget.

 Företaget ska tillverka textilfiber från cellulosa.
Företaget ska tillverka textilfiber från cellulosa. FOTO: Sofia ernerot

Företaget Treetotextile grundades i Lomma, Skåne, för tre år sedan av kemisten Lars Stigsson. Syftet med företaget var att tillverka textilfiber på ett miljövänligt sätt genom att använda cellulosa. Det skriver DI digital.

Satsat på green tech

Nu har två delägare gått in i företaget, klädjätten H&M och möbelgiganten Ikea. Företagen har på var sitt håll tidigare varit med och finansierat olika projekt inom green tech-området.

”Cellulosamaterialet kommer att komma från ansvarsfullt efterhållna skogar. Kunderna kommer att dra nytta av hållbart producerad textil med egenskaper som liknar bomull, enligt kommentarer till DI digital från Ikeas pressavdelning.

Tidigt stadium

Bolaget har ännu inte haft några intäkter och H&M påpekar i sin kommentar till Di Digital att projektet än så länge befinner sig i ett ”tidigt stadium”.

”Vi har ett långsiktigt perspektiv på alla investeringar, och med det här projektet där vi ingår tillsammans med IKEA, tror vi att vi kommer att kunna bidra till en mer hållbar framtida textilproduktion.”

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen