Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Teknik 7 juni 2017

Spelapp om skogsbruk ska locka framtida skogsägare

I dag, onsdag, lanseras en ny spelapp om skogsbruk. Målgruppen är barn. "Ett sätt att välkomna nästa generation skogsägare", enligt Södra som står bakom spelet.

FOTO: Södra/Gro Play

Appen Grow Forest lanseras i samband med Elmia Wood. I spelet får barnen skapa ett hållbart samhälle med hjälp av skogens resurser. Karaktären Banja sköter om skogen åt invånarna och det handlar också om skogens möjligheter till lek och rekreation.

”Välkomnar nästa generation”

”Vi vill att fler ska upptäcka glädjen och möjligheterna i skogen. Grow Forest är ett sätt att välkomna nästa generation skogsägare och medarbetare”, säger Håkan Larsson, affärsområdeschef Södra Skog, i ett pressmeddelande.

”Allmänhetens kunskap om skogsbruk och skogens produkter är ganska låg och genom spelet hoppas vi väcka både nyfikenhet och skapa nya insikter”.

Spelet har utvecklats i samarbete mellan Södra och spelföretaget Gro Play och går att ladda ned från och med i dag, 7 juni.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen