Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Teknik 8 april 2018

Terri satsar på kombimaskin

Terri fortsätter att öka sitt modellprogram på hjul. Det senaste tillskottet är en Terri 34c 8wd Kombi, en skogsmaskin där skördaraggregat snabbt byts mot grip.

 Terri kombi.
Terri kombi. FOTO: Terri

I samband med Elmia Wood förra året lanserade Terri sin första hjulgående skogsmaskin, en skotare. Den maskinen, Terri 34c 8wd skotare, har testkörts med så lyckat resultatet att företaget valt att även bygga en kombimaskin.

– Vi har fått så bra resultat med skotarmodellen. Det har visat sig att maskinen är mer stabil än vad vi hade trott, säger Gunnar Lindblad, säljare på Terri.

Terri 34c 8wd Kombi

CAT C3.4B dieselmotor

Log-Max 928 skördaraggregat

Mowi P40 kran

Markfrigång 70 centimeter

Största bredd 2,05 meter

I maj räknar Terri med att även kunna presentera en renodlad skördare.

– Vi erbjuder våra kunder valfrihet eftersom våra skogsmaskiner går att få med både hjul och med band. Därmed kan vi erbjuda en maskin helt och hållet efter kundens specifika krav, önskemål och förutsättningar, säger Hans Johansson, VD Terri.

Erbjuder flera maskiner

Utmärkande för samtliga Terri 34c, oavsett om de går på band eller hjul, är enligt företaget att maskinen även om den är liten har en bra arbetsmiljö med en stor och ljus hytt.

– Vi är nu heltäckande och kan erbjuda maskiner för alla markförhållanden. Bandmaskinerna är 1,90 meter breda medan hjulmaskinerna är 15 centimeter bredare, säger Gunnar Lindblad.

Relaterade artiklar

Till toppen