Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Teknik 21 december 2017

Grip med mustasch mot cancer

Teknikföretaget Cranab i Vindeln i Västerbotten har tagit fram en unik blålackerad rundvirkesgripare med mustasch som ska auktioneras ut i kampen mot prostatacancer.

 Gripen som målats blå är Cranab CR280 för rundvirke.
Gripen som målats blå är Cranab CR280 för rundvirke. FOTO: Cranab

– Vi gör det här för att rikta ljuset mot prostatacancer. Många inom skogsbranschen liksom flera av våra användare är män som befinner sig i en riskzon att drabbas eller har blivit drabbade, säger Håkan Bergh, försäljningsansvarig i Sverige.

Gripen som målats blå är Cranab CR280 för rundvirke. Den kommer att auktioneras ut den 17 februari vid företagareventet Entreprenörsmeeting i Lycksele.

Årlig kampanj

Cranab skänker gripen och alla intäkter kommer att gå till kampen mot prostatacancern. Bud som lämnats in före auktionen deltar också i budgivningen.

Mustaschkampen är en årlig kampanj kring prostatacancer som är Sveriges vanligaste cancersjukdom. Bakom kampanjen står bland annat Prostatacancerförbundet.

LÄS MER: Gula balar mot barncancer

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen