Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Teknik 21 december 2017

Grip med mustasch mot cancer

Teknikföretaget Cranab i Vindeln i Västerbotten har tagit fram en unik blålackerad rundvirkesgripare med mustasch som ska auktioneras ut i kampen mot prostatacancer.

 Gripen som målats blå är Cranab CR280 för rundvirke.
Gripen som målats blå är Cranab CR280 för rundvirke. FOTO: Cranab

– Vi gör det här för att rikta ljuset mot prostatacancer. Många inom skogsbranschen liksom flera av våra användare är män som befinner sig i en riskzon att drabbas eller har blivit drabbade, säger Håkan Bergh, försäljningsansvarig i Sverige.

Gripen som målats blå är Cranab CR280 för rundvirke. Den kommer att auktioneras ut den 17 februari vid företagareventet Entreprenörsmeeting i Lycksele.

Årlig kampanj

Cranab skänker gripen och alla intäkter kommer att gå till kampen mot prostatacancern. Bud som lämnats in före auktionen deltar också i budgivningen.

Mustaschkampen är en årlig kampanj kring prostatacancer som är Sveriges vanligaste cancersjukdom. Bakom kampanjen står bland annat Prostatacancerförbundet.

LÄS MER: Gula balar mot barncancer

Relaterade artiklar

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

[article_FBShare type=shares ]
[article_FBShare type=comments ]
Till toppen