Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Teknik 28 juli 2017

Alla inblandade är nöjda - ser fram emot nästa steg

Timberpros maskinsystem är mångsidigt och maskinerna kan anpassas till en rad uppgifter. Sveaskogs Timberpro Combo har levererats av Timberpros europeiska importör, Eurologging Service i Tyskland, via Green Carrier Systems AB i Höör, GCS.

 Med hjälp av en stock breddas lastförmågan för skotarläge på Sveaskogs Amerikanska Timberpro.
Med hjälp av en stock breddas lastförmågan för skotarläge på Sveaskogs Amerikanska Timberpro. FOTO: Trons

När Eurologging och GCS kontaktade Sveaskog och presenterade Timberpro var Sveaskog först intresserat av en stubbdrivare. Under resans gång har också biomassedrivare och avverkningsdrivare varit på tal, men till slut blev det kombimaskinen Timberpro Combo som Sveaskog tog i drift.

– Maskinen är så flexibel så att det är svårt att hitta ett arbetsområde som den inte passar för, säger Torsten Persson, GCS.

Nöjda med prestandan

Bakom GCS står Torsten Persson och Sven-Åke Gustavsson som har försett maskinen med det stora lastredet.

De är mycket nöjda med förarnas insats och hur maskinen har presterat. En rad företag har varit involverade, som servicegivarna Runhällens Maskin och Elodiesel i Falun (Volvo Penta) samt aggregatleverantören Logmax.

– Allt sammantaget står vi nu, efter cirka 3 500 timmars drift, alla som vinnare och kan börja titta på nästa utvecklingsteg, säger Torsten Persson.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen