Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skogsskötsel 4 juni 2018

Skogsägare döms för hot mot tjänsteman

En 79-årig skogsägare döms för att ha hotat en tjänsteman på Skogsstyrelsen som förbjudit honom att avverka skog.

FOTO: Bildbyrå

En 79-årig man från Östergötland döms för att ha hotat en tjänsteman på Skogsstyrelsen i samband med skogsmässan vid Elmia i Jönköping förra sommaren.

Skogen ansågs skyddsvärd

I januari 2016 underrättade Skogsstyrelsen mannen om att delar av hans skog i Östergötland var skyddsvärd. 79-åringen ska då ha meddelat att han planerade att avverka skogen på ungefär 20 hektar trots att den ansågs skyddsvärd, varpå Skogsstyrelsen förbjöd honom att avverka och förenade förbudet med ett vite på 5 miljoner kronor.

Mannen erbjöds ersättning för skogen från Skogsstyrelsen, vilket han dock avböjde.

Frågade om han hade skyddsväst

Under skogsmässan i Jönköping förra året träffade mannen den tjänsteman på Skogsstyrelsen som hanterat hans ärende. 79-åringen sa då att han skulle ”slå honom på käften” och viftade med en knuten näve, samt frågade om tjänstemannen hade skottsäker väst på sig.

79-åringen nekar till brott men döms av Jönköpings tingsrätt för hot mot tjänsteman. Straffet blev 80 dagsböter på sammanlagt 4 800 kronor.

LÄS OCKSÅ: Länsstyrelsens personal hotad till livet efter vargbeslut

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen