Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 8 december 2009

Weda höjer virkespriser

Weda Skog höjer priserna på såväl timmer som massaved. Talltimmerpriset höjs med 50 kronor per m3to (kubikmeter toppmätt) medan grantimmerpriset höjs med 45 kronor.

Massaveden höjs med 25 kronor per m3fub (kubikmeter fast mått under bark). Nya priser för massaved blir 275 kronor för barrmassaved och 290 kronor för rensorterad granmassaved.

– Våra sågverk är i stort behov av timmer. De har god avkastning av sågade trävaror beroende dels på den svenska kronkursen som gynnar exporten och dels på ROT-avdragen som håller uppe byggandet i Sverige, säger Björn Johansson, virkeschef på Weda Skog.

– Vi har inte satt någon bortre gräns för den här prisnivån eftersom sågverken ännu inte börjat sin försäljning inför 2010. I dagsläget törs vi därför inte säga något om timmerpriserna en bit in i 2010.

För vissa skogsägare blir timmerprishöjningen ännu större.

– Vi höjer timmerpriserna med ytterligare 22 kronor för både gran och tall i Mälardalen och med 40 kronor för tall i Hälsingland och Härjedalen. Vissa skogsägare får alltså 90 kronor mer för talltimret, säger Björn Johansson.

Weda Skog ägs av de stora sågverkskoncernerna Moelven Timber, AB Karl Hedin och Bergkvist-Insjön. Företagets huvuduppgift är att förse ägarnas sågverk med timmer.

av CHRISTER HEDBERG

Relaterade artiklar

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

[article_FBShare type=shares ]
[article_FBShare type=comments ]
Till toppen