Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 6 augusti 2018

VM-guld i motorsåg för svenska Linn Arvidsson

LILLEHAMMER, NORGE.

Det blev VM-guld i motorsåg för Linn Arvidsson, Varberg, när hon tävlade i VM i Lillehammer i helgen. Hon tog hem segern i både fällning och markkap samt knep en andraplats i kombikap.

 Linn Arvidsson under tävlingens gång.
Linn Arvidsson under tävlingens gång. FOTO: Privat

– Det är verkligen jätteroligt, säger Linn Arvidsson i bilen på väg hem från Norge.

VM i motorsåg, World logging championship, arrangeras vartannat år, i år för första gången med en damklass. Tävlingsmomenten är fällning, kedjebyte, markkap, kombikap och kvistning.

Hoppas på damklass till 2020

– Fällning och markkap är mina starkaste grenar, kombikap och kedjebyte är mina svagaste, resultaten där är jag inte nöjd med. Men det gick ju bra ändå, säger Linn Arvidsson.

 Linn Arvidsson kammade hem förstapris i både fällning och markkap.
Linn Arvidsson kammade hem förstapris i både fällning och markkap. FOTO: Privat

Innan tävlingarna har hon tränat målmedvetet. Ett moment varje dag efter jobbet på trädvårdsföretaget Djupdahls i Varberg där hon jobbar som trädfällare och klättrande trädfällare.

Nu hoppas hon på att det blir en damklass även i nästa VM som går i Serbien 2020.

– Annars får jag ta en plats i killarnas lag, säger Linn Arvidsson.

Hon är uppväxt med att vara mycket i skogen, hennes pappa har skog. Men på gymnasiet var det hockey och räddningstjänst som gällde, inte skogsbruk.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen