Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 4 november 2019

Virkesbörsen blev ”Årets företag”

Virkesbörsen, en digital handelsplats där man köper och säljer virke, blev nyligen utsedd till ”Årets företag” i tävlingen Business Challenge.

 – Skogsnäringen har stor betydelse för Sverige som land och vi kan med digitalisering öka effektiviteten i näringens värdekedja, vilket gynnar alla parter, säger Adam Aljaraidah, VD och medgrundare på Virkesbörsen.
– Skogsnäringen har stor betydelse för Sverige som land och vi kan med digitalisering öka effektiviteten i näringens värdekedja, vilket gynnar alla parter, säger Adam Aljaraidah, VD och medgrundare på Virkesbörsen. FOTO: Ulf Aronsson

Flera hundra företag var med tävlingen, som riktar sig till nystartade företag som befinner sig i en tillväxtfas. Business Challenge är en ideell organisation som backas upp av några av de största och mest framgångsrika företagen i Sverige.

Gör branschen mer attraktiv

I motiveringen av vinsten pekade juryn på potentialen i att med digitalisering öka transparensen i skogsnäringen.

– Jag är extra glad att vi på Virkesbörsen kan vara med och lyfta de gröna näringarna. För att hela landet ska kunna leva behövs välfungerande marknader för det som produceras på landsbygden. Att ett företag inom skogsnäringen vinner den största tävlingen för start-ups gör förhoppningsvis branschen mer attraktiv, säger Adam Aljaraidah, VD och medgrundare på Virkesbörsen, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Ny gratistjänst ska hjälpa skogsägare

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen