Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 15 mars

Vimek fortsätter leverera maskiner till Vitryssland

Skogsmaskintillverkaren Vimek har fått en order på 22 maskiner till det vitryska företaget State Forest Enterprises. Fyra av de tjugotvå maskinerna har redan levererats till Vitryssland.

 För drygt två år sedan fick Vimek den största ordern i sin historia. Nu har företaget fått ytterligare en order från Vitryssland.
För drygt två år sedan fick Vimek den största ordern i sin historia. Nu har företaget fått ytterligare en order från Vitryssland. FOTO: Hans Dahlgren

Vimek i Vindeln utvecklar och tillverkar mindre skogsmaskiner för gallring och andra skogsvårdsåtgärder. För drygt två år sedan fick Vimek den största ordern i sin historia. Den omfattade 126 skogsmaskiner till det statsägda vitryska företaget State Forest Enterprises.

Fortsatt förtroende

I höstas levererades den sista maskinen i Vimeks jätteorder.

– Det var en fantastisk order och det känns därför väldigt roligt att vi fått fortsatt förtroende att leverera ännu fler skogsmaskiner till dem, säger Johannes Nilsson, VD för Vimek i ett pressmeddelande.

Nöjda

Den nya ordern är en följd av Vimeks jätteorder.

– State Forest Enterprises har varit väldigt nöjda med hur vi hanterat både leveranserna och eftermarknadsarbetet och det är vi mycket glada över, säger Jonny Granström, eftermarknadschef på Vimek.

Framtidstro

Vimek har samarbetat med den vitryska aktören Belles Export som ansvarat för den lokala försörjningen av reservdelar och serviceåtaganden tillsammans med Vimek i Vindeln.

– Vi känner stor framtidstro. Kompakta skogsmaskiner är en växande nisch i Sverige och på våra exportmarknader”, säger Johannes Nilsson.

LÄS MER: Marknaden för små skotare ökar

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen