Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 22 mars 2018

Värme från skogen populär bränslekälla

El och olja bör ersättas med svensk skogsråvara som energikällor för uppvärmning av hem, anser 8 av 10 svenskar, enligt en Sifoundersökning.

FOTO: Scandbio

Enligt en Sifoundersökning, beställd av bioenergiföretaget Scandbio, vill 80 procent av tusen utfrågade svenskar ersätta el och olja med restprodukter från svensk skog för att värma bostäder.

Förnybar energi är nyckeln i klimatomställningen, betonar Scanbios vd Peter Granborn.

– Det är en långsiktigt hållbar energilösning för villaägare, lägenhetsinnehavare och fjärrvärmeverk, säger han i ett pressmeddelande.

Slipper effekttoppar

Biovärme innebär också att elproducenterna slipper effekttoppar med exempelvis el under de dagar då användningen av el är extra hög, exempelvis vid stark kyla, betonar han.

Enligt Scandbio finns en oanvänd potential då 75 procent av tillväxten avverkas.LÄS OCKSÅ: Skogsrester kan bli framtidens flygbränsle

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

[article_FBShare type=shares ]
[article_FBShare type=comments ]
Till toppen