Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 22 februari

Skogsägare: ”Vågar inte bli riktigt glad än”

Med Skogsstyrelsens helomvändning ser det nu ut som att Jenny Karlsson och hennes familj kommer att få sin utlovade ersättning.

– Vi vågar inte bli riktigt glada än men hoppas att vi kan få pusta ut snart, det har varit en stor oro, säger Jenny Karlsson.

 Jenny Karlsson vågar inte riktigt jubla förrän pengarna finns på kontot.
Jenny Karlsson vågar inte riktigt jubla förrän pengarna finns på kontot. FOTO: Privat

Familjen Karlsson har sin gård i byn Ununge som ligger i Roslagen, cirka fem mil öster om Uppsala.

Sent i höstas skrev familjen Karlsson på ett avtal med Skogsstyrelsen om att formellt skydda en del av sin skog. Men när Skogsstyrelsen i januari beslutade att tills vidare göra uppehåll i arbetet med att formellt skydda skog valde Skogsstyrelsen att inte fullfölja avtalet och betala deras ersättning på 602 000 kronor.

Pengarna på kontot

När Skogsstyrelsen nu ändrar sig och beslutar att betala ut ersättningen till de 50-tal skogsägare som blev utan utlovad ersättning i december är Jenny Karlsson försiktigt positiv till beskedet som Land Skogsbruk ger henne.

– Det låter ju helt fantastiskt för vår del, men jag vågar inte tro något förrän vi har pengarna på kontot, säger hon.

Andra skogsägare

Samtidigt som den utlovade ersättningen nu betalas ut till det begränsade antalet skogsägare som väntar på ersättning sedan i december ligger Skogsstyrelsens beslut fast om uppehåll i arbetet med nya och påbörjade ärenden gällande formellt skydd.

– Det här är ju ett bra och riktigt beslut för oss, men det är många andra skogsägare som fått skog nyckelbiotopsklassad som man inte vet om de kommer att få ersättning för, säger Jenny Karlsson.

LÄS MER: Skogsstyrelsen öppnar plånbokenLÄS MER: Skogsägare går miste om miljonerLÄS MER: Familjen Karlsson känner sig lurad av Skogsstyrelsen

Relaterade artiklar

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

[article_FBShare type=shares ]
[article_FBShare type=comments ]
Till toppen