Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 23 mars 2017

Utredningen om översyn av skogsvård får mer tid

Regeringen förlänger utredningstiden för översynen av skogsvårdslagstiftningen. Den nya utredaren behöver mer tid för att leverera underlagen förslagen.

Skogsutredare vill ha mer tid
Skogsutredare vill ha mer tid FOTO: Ann Lindén

I dag har regeringen beslutat att förlänga utredningen Rättslig översyn av skogsvårdslagstiftningen. Den nya utredaren från november 2016, den före detta lagmannen vid Uppsala tingsrätt Fredrik von Arnold, behöver mer tid för att bli klar.

Det var i november 2015 som en särskild utredare tillsattes för att föreslå vem eller vilka som bör ha ansvaret när det gäller skyldigheter inom skogsvårdslagstiftningen.

Utredning av skogsvårdslagen

Utredaren skulle även se om det finns behov för tydligare bestämmelser om överklagande i skogsvårdslagen och även analysera om det ska införas en bestämmelse i skogsvårdslagen som gör det straffbart att lämna falska uppgifter.

Men vid ett seminarium i Almedalen i somras ifrågasatte den dåvarande utredaren om privatägd skog verkligen skulle tillåtas av en så pass viktig naturresurs som skogen.

Detta väckte ont blod i Skogssverige och efter reaktionerna valde Sven-Erik Bucht att separera utredaren från sitt uppdrag.

Utredningen klar i oktober

– Utredningen är viktig för att förtydliga skogsvårdslagstiftningen. Fredrik von Arnold tillsattes för mindre än fem månader sedan och jag har förståelse för att utredningen behöver förlängas. Jag ser fram emot överlämnandet i mitten av oktober, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) i ett pressmeddelande

Utredningen ska redovisa sina förslag senast den 15 oktober 2017.

Läs mer: Statlig utredare ifrågasätter privat skog

Riberdahl har förbrukat sitt förtroende

Bucht sparkar skogsutredare

Fredrik von Arnold blir ny skogsutredare

Relaterade artiklar

Till toppen