Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 17 september 2018

Tysk polis ingrep mot skogsprotestanter

Nio aktivister skadades när tysk polis ingrep mot en protest i Hambachskogen i Tyskland. Protesterna mot att skogen ska avverkas har pågått sedan 2012. Men nu har myndigheter beslutat att ingripa med hänvisning till brandrisk.

 Tusentals poliser var på plats för att avhysa demonstranterna i träden.
Bild 1/2 Tusentals poliser var på plats för att avhysa demonstranterna i träden. FOTO: Martin Meissner
 Demonstranter i sin trädkoja i Hambachskogen.
Bild 2/2 Demonstranter i sin trädkoja i Hambachskogen. FOTO: Christophe Gateau

Nio miljöaktivister har skadats och 34 omhändertagits i samband med ett polisingripande mot en protest i Hambachskogen i Tyskland, nära gränsen till Belgien och Nederländerna. Aktivisterna protesterar mot att den uråldriga skogen ska skövlas och ge plats åt en kolgruva.

4000 poliser rev träkojor

Närmare 4 000 poliser var på plats för att riva ett 60-tal träkojor, några hela 25 meter över marken, där demonstranterna bott. Ockupationen har pågått sedan 2012, men nu har lokala myndigheter beordrat utrymning med hänvisning till brandrisken.

Planerar att avverka 200 hektar

Protesterna har intensifierats sedan energijätten RWE meddelat att man tänker avverka de 200 hektar som finns kvar av urskogen. RWE äger skogen och har rätt att avverka den för att kunna bryta brunkol, något man hävdar är nödvändigt för att kunna säkra energiförsörjningen.

Motståndarna protesterar mot det billiga men miljöfarliga kolet och säger att skogen är hem till både hotade djurarter och flera hundra år gamla träd.

LÄS MER: Greenpeace i aktion mot Sveaskogs avverkningLÄS MER: Greenpeace blockerade massafabrik i protest

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen