Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 25 mars 2019

Två guldmedaljer för skogsekonomen Erik Rost

Två individuella guld och ett stafettsilver i VM i skidorientering. Erik Rost kan vara mer än nöjd med resultatet.

 Erik Rost tog två individuella guld och ett lagsilver i VM i skidorientering i Piteå.
Erik Rost tog två individuella guld och ett lagsilver i VM i skidorientering i Piteå. FOTO: TT Nyhetsbyrån

I helgen avgjordes VM i skidorientering i Piteå. Innan tävlingarna var Erik Rost, 33 år, skogsekonom på LRF Konsult i Falun och ett av Sveriges medaljhopp. Han levde upp till förväntningarna.

Guld i sprint

Det första guldet togs i sprint. Men det var inte långt ifrån att det blev en silvermedalj. Erik Rost och Sergej Gorlano Sergej Gorlanov från Ryssland hade nämligen exakt samma tid, 15.35, när de tog sig över mållinjen. Därmed delades två guldmedaljer ut i stället för en.

– Jag hade fantastiska skidor och dessutom hade jag disponerat loppet på ett bra sätt vilket innebar att jag kunde gå hårt i sista backen, säger Rost till Svenska Orienteringsförbundet.

Stafettsilver

Ytterligare ett VM-guld blev det för Erik Rost i medeldistans, masstart. Tävlingarna kröntes sedan med en silvermedalj för herrarnas stafettlag där Erik Rost körde slutsträckan. Guldet togs hem av Ryssland.

LÄS MER: Vill ta hem nytt VM-guld

Relaterade artiklar

Till toppen