Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 14 maj 2019

Träindustri övertänd i Garpenberg

En mindre träindustri vid Garpenberg i Dalarna har brunnit ned under natten. Det rör sig om ett hyvleri, och brandmän från Hedemora, Avesta och Horndal var inblandade i släckningsarbetet.

 En träindustri strax utanför Garpenberg började brinna under natten mot tisdagen.
En träindustri strax utanför Garpenberg började brinna under natten mot tisdagen. FOTO: Niklas Hagman

När brandbekämparna anlände till platsen vid 02-tiden var byggnaden redan övertänd. I stället fick de koncentrera sig på att försöka att rädda omkringliggande byggnader.

Försöker stoppa spridningen

– Vi har haft patrull på plats och man bedömer att det här är ett förråd och att det brinner för fullt. Räddningstjänsten meddelade vid klockan 03 att de försöker att minimera spridningsrisken mot skogen, säger Tony Kuiroga, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.

Misstänks vara anlagd

Enligt hans uppgifter rör det sig om en nedlagd verksamhet. Men det tillbakavisas av ägaren, enligt räddningstjänsten.

– Hyvleriet var i drift, men inte kontinuerligt. Det hade varit igång tidigare under dagen, säger Thomas Eibrast, styrkeledare vid Södra Dalarnas räddningstjänst, till Aftonbladet.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. ”Då ingen naturlig brandorsak har upptäckts misstänks att den anlagts”, skriver polisen på sin hemsida.

LÄS MER: Sågverk i Kalmar i lågor

Relaterade artiklar

Till toppen