Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 7 juni 2016

Träd ersätter kista eller urna

Det italienska företaget Capsula Mundi har utvecklat en ny begravningsmetod. I stället för gravsättning i kista på en kyrkogård vill företaget erbjuda möjligheten att bli ett träd efter döden.

Bild 1/3
Bild 2/3 FOTO: Francesco D’Angelo e Adriano del Ferro/ Capsula Mundi
Bild 3/3

Capsula Mundi har tagit fram en äggformad kapsel av biologiskt nedbrytbart material. Kapseln fylls med aska efter kremeringen och ett träd planteras ovanpå. En större kapsel ska också tas fram för den som inte vill kremeras utan där den döde begravs i fosterställning inuti kapseln.

Trädsort väljer varje person själv medan de ännu är i livet. I stället för en gravsten får de anhöriga ett träd att vårda och kyrkogårdarna förvandlas till levande skogar. Träden är omärkta, men får GPS-koordinater så att de anhöriga kan hitta dem.

Capsula Mundi arbetar nu med att anpassa metoden till begravningslagstiftningen runt om i världen så att tjänsten ska kunna bli verklighet.

Relaterade artiklar

Till toppen