Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 20 augusti

Timmertåg i olycka – spårade ur

Ett timmertåg spårade under natten mot måndagen ur mellan Storuman och Lycksele. Ingen person skadades, men rälsen fick stora skador.

 Ett timmertåg spårade ur mellan Storuman och Lycksele.
Bild 1/2 Ett timmertåg spårade ur mellan Storuman och Lycksele. FOTO: Trafikverket
 Ungefär 100 meter av banan fick skador som tar cirka en vecka att reparera.
Bild 2/2 Ungefär 100 meter av banan fick skador som tar cirka en vecka att reparera. FOTO: Trafikverket

Enligt Trafikverket var det ett tåg som transporterade timmer från timmerterminalen i Storuman ned till bioraffinaderiet Domsjö Fabriker utanför Örnsköldsvik som spårade ur vid cirka 01.30 natten mot måndagen. Totalt spårade fyra vagnar ur varav två har vält.

Stopp en vecka

Vid olyckan spreds timmer kring spåret och slipers och räls skadades på en cirka 100 meter lång sträcka. Trafikverket räknar med att röjnings- och reparationsarbetet efter olyckan tar ungefär en vecka, men spåret används enbart för godstrafik så ingen persontrafik berörs av olyckan.

Ingen skadades

Timmertåget körs av Green Cargo en till två gånger i veckan. Domsjö Fabriker räknar inte med att stoppet ska påverka deras verksamhet. Ombord på tåget fanns endast lokföraren som inte skadades i samband med olyckan.

LÄS MER: Korvskinnet görs av cellulosa

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

[article_FBShare type=shares ]
[article_FBShare type=comments ]
Till toppen