Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 19 oktober 2017

Timmerbil välte av vägen

En timmerbil körde tvärs över vägen och välte ner i diket efter att ha fått punktering.

 Timmerbilen välte efter att ha fått punktering.
Timmerbilen välte efter att ha fått punktering. FOTO: Rolf Segerstedt

Vid tiotiden i går på onsdagskvällen fick en timmerbil punktering och körde av vägen på riksväg 27.

– Det är en fullastad timmerlastbil som fått punktering och gått av vägen och in i skogen på motsatt körriktning mellan Tingsryd och Konga, säger Christian Johansson, räddningsledare vid Räddningstjänsten i Östra Kronoberg till P4 Kronoberg.

Allt timmer lossnade

Inga andra bilar kom i vägen då lastbilen korsade vägen innan den körde ner i diket och det gick bra även för chauffören. Men i diket välte lastbilen och allt timmer på släpet lossnade och spreds ut och omkring 100 liter hydraulolja läckte från lastbilen.

Trafiken kan påverkas

I går kväll släpptes trafiken på växelvis innan vägen stängdes av helt. Enligt räddningstjänsten kan trafiken på sträckan komma att påverkas inpå torsdagsförmiddagen.

– Hur lång tid det tar beror på när de väljer att bärga lastbilen och timret, det kan bli först imorgon när det är ljust, sa Christian Johansson vid klockan 23 på onsdagskvällen.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen