Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 6 februari 2018

Svenska Skogsplantor investerar för ökade leveranser

Svenska Skogsplantor planerar att öka leveranserna med 10 procent, vilket ska ske med investeringar på 40 miljoner kronor.

FOTO: Istock

Svenska Skogsplantor ökade i fjol volymen levererade plantor med tio procent. En fortsatt gynnsam utveckling förutspås, med ökande efterfrågan.

Därför investerar Svenska Skogsplantor 40 miljoner kronor för att kunna leverera ytterligare tio procent. Det innebär en ökning till 140 miljoner levererade plantor, uppger områdeschef Roger Johansson, i ett pressmeddelande.

Ökar i hela Sverige

Utvecklingsplanerna och prognosen om en ökande efterfrågan gäller samtliga sex plantskolor, från Kalmar till Kiloton i norr.

En ny yta för odling ska anläggas i Hallsberg. Planer finns för att utveckla samtliga produktionsanläggningarna i syfte att möta en efterfrågeökning. Vid Lugnets plantskola anläggs ett nytt växthus samtidigt som en ny kylanläggning uppförs.

Omsättningen landade i det senaste bokslutet på 325 miljoner kronor. Svenska Skogsplantor är ett affärsområde inom Sveaskog som är inriktat på skogsfröer, skogsplantor och skogsföryngringar.

LÄS OCKSÅ: Därför hoppade Naturskyddsföreningen av skogsstrategin

Relaterade artiklar

Till toppen