Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 2 oktober 2017

Svensk skogsfilm prisad i Cannes

En svensk skogsfilm har vunnit andrapris för miljöfilmer vid filmfestivalen The Cannes Corporate Media & TV Awards i Cannes.

Filmen ”A rapidly changing forest” handlar om hur skogen påverkas av klimatförändringarna. Den är en av fem filmer som producerats åt skogsforskningsprogrammet Future Forests som finansieras av SLU, Skogforsk och Umeå Universitet.

”Vi har lyckats berätta om svåra frågor och avvägningar med glimten i ögat, och det är framsynt och modigt av SLU, Skogforsk och Umeå Universitet att släppa kreativiteten fri för att få ut sina forskningsrön. Forskarna vi jobbat med är dessutom väldigt duktiga på att föra fram sina budskap – de bjuder på sig själva och det är en viktig del av framgången”, säger Sverker Johansson, en av filmens producenter och VD för Bitzer Productions AB i Uppsala, i ett pressmeddelande.

Vill skapa diskussion

Filmen har producerats av Sverker Johansson, Henrik Skarstedt och Andreas Norin.

”Det här är en av flera filmer i vår satsning #vimåsteprataomskogen, Strategin är att exponera filmerna på sociala medier för att nå spridning – och framför allt skapa en diskussion! Det borde forskningen göra oftare – det är oerhört viktigt för oss att nå ut med våra resultat i en tid där vi tenderar att söka enkla, populistiska lösningar på våra gigantiska utmaningar”, kommenterar Annika Nordin, som leder Future Forests.

Vid filmfestivalen The Cannes Corporate Media & TV Awards tävlar företagsfilmer, online-media och TV-produktioner.

Relaterade artiklar

Till toppen