Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 27 december 2018

Svensk möbeltillverkare köper Ikea-leverantör i Polen

Hedlunda Industri i Lycksele har tecknat ett avtal om att förvärva den polska möbelproducenten Bampton sp.z.o.o av Ikea Industry.

 Jerry Johansson, VD för Hedlunda Industri som köper upp en polsk möbeltillverkare.
Jerry Johansson, VD för Hedlunda Industri som köper upp en polsk möbeltillverkare. FOTO: Gunnar Andersson

Hedlunda Industri är leverantör av möbler till Ikea. Fabriken som de nu köper av Ikea Industry levererar också möbler till Ikea.

– Förvärvet breddar vårt utbud till våra nuvarande och framtida kunder och stödjer vår ambition om lönsam tillväxt och utökad kundbas, säger Anders Sundström, styrelsens ordförande till VK Affärsliv24.

Skalfördelar

Fabriken i Polen har 300 anställda och ligger i Skoczow. Övertagandet sker den 1 februari 2019 och bolaget kommer att bli ett helägt dotterbolag till Båanta AB där Hedlunda Industri ingår. Den nya koncernen kommer att omsätta närmare 500 miljoner kronor per år och ha 460 anställda.

– Med utökad produktionskapacitet och flexibilitet till följd av ett bredare produktsortiment kommer förvärvet att ge oss skalfördelar och en stärkt konkurrenskraft. En bra affär helt enkelt, säger Hedlunda Industris Jerry Johansson till VK Affärsliv24.

LÄS MER: Ikea köper första skogen i USA

Relaterade artiklar

Till toppen