Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 18 maj 2018

Sven Erik Hammar: ”Har tagit lång tid”

Det är bra att regeringen äntligen har insett att artskyddsförordningen behöver ses över, tycker Sven Erik Hammar, ordförande i LRF Skogsägarna. Samtidigt vill han avvakta och se hur direktiven för utredningen ser ut.

 Sven Erik Hammar, ordförande i LRF Skogsägarna.
Sven Erik Hammar, ordförande i LRF Skogsägarna. FOTO: Ann Lindén

– Det är inte säkert att det finns några direktiv framme ännu. Jag vill egentligen läsa mer om vad det här faktiskt innebär innan jag uttalar mig, säger Sven Erik Hammar.

LÄS MER: Artskyddsförordningen ses över

Väntat för länge

Han är naturligtvis positiv till att regeringen nu har satt ner foten i frågan, att den till sist har kunnat enas om en översyn. Samtidigt har regeringen väntat alldeles för länge, anser han.

– Det var länge sedan som både Skogsstyrelsen och Naturvårdsverket begärde en översyn för att göra artskyddsförordningen rättssäker, förutsägbar och effektiv. Och som det är i dag så är inte lagstiftningen förenlig med äganderätten. Så det är bra att man äntligen kommer till skott med en utredning, säger Sven Erik Hammar.

Relaterade artiklar

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

[article_FBShare type=shares ]
[article_FBShare type=comments ]
Till toppen