Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 29 april 2019

Sveaskog utsatt för hot

Sveaskogs kontor i Umeå har utsatts för vandalisering med krossade rutor och hotfullt klotter på fasaden.

– Vi tar detta på största allvar och gjorde i fredags en polisanmälan, Ingela Lekfalk, press- och samhällsansvarig på Sveaskog Marknadsområde Nord.

 Sveaskogs kontor i Umeå har utsatts för vandalisering med hotfullt budskap.
Sveaskogs kontor i Umeå har utsatts för vandalisering med hotfullt budskap. FOTO: Gunnar Andersson

Sveaskog har under en period fått hård kritik för sitt naturvårdsarbete. Nu har fasaden utanför Sveaskogs kontor i Umeå klottrats ned med det hotfulla budskapet ”Sista gammelskogen huggs inte ostraffat”. Klottret upptäcktes i fredags morse då även rutor i entrédörren krossats.

Passerat gräns

Sveaskog valde att polisanmäla vandaliseringen direkt.

– I Sverige har vi en långt gående yttrandefrihet, vilken är viktigt att slå vakt om och respektera som en del av vår demokrati. Men, när yttrandefriheten övergår i hot, förstörelse och direkta angrepp på våra medarbetare och arbetsplatser så har det passerat en gräns som vi på Sveaskog absolut inte kommer att acceptera, säger Fredrik Bergström HR ansvarig Marknadsområde Nord.

 Sveaskogs kontor i Umeå har utsatts för vandalisering med hotfullt budskap.
Sveaskogs kontor i Umeå har utsatts för vandalisering med hotfullt budskap. FOTO: Gunnar Andersson

Bistå polisen

Under fredagen informerades hela personalen i Umeå om händelsen och idag måndag har personalen på Umeåkontoret har haft personalmöte.

– Det viktigaste för oss är att vår personal känner sig trygg och säker, och vi kommer bistå polisen i dess arbete, säger Ingela Lekfalk.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen