Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 17 oktober 2019

Sveaskog säljer skogsfastighet i Norrtälje

Sveaskog säljer en fastighet om 205 hektar i Norrtälje. Både jakt- och fiskerätt medföljer vid försäljningen. Prislappen är satt till 23 miljoner kronor.

 Fastigheten har flera angränsande vägar.
Fastigheten har flera angränsande vägar. FOTO: Sveaskog

Som ett led i Sveaskogs uppdrag om att stärka det enskilda skogsbruket säljer Sveaskog en skogsegendom i Norrtälje, knappt 7 mil nordöst om Stockholm. Egendomen, som gränsar mot en väg, omfattar 205 hektar med gran och tall som dominerande trädslag. På fastigheten Sika 423 finns även en sjö.

Jakt och fiske

På skogsmarken står ett virkesförråd på drygt 36 000 m3sk.

– Den produktiva skogsmarken är 190 hektar med cirka 36 053 skogskubikmeter i virkesförråd enligt skogsbruksplanen och en årlig tillväxt om cirka 1 495 skogskubikmeter. Egendomen omfattar fina områden för jakt och fiske och både jakt- samt fiskerätt medföljer försäljningen, säger Sören Åhlund, fastighetsansvarig på Sveaskog.

 På fastigheten finns en sjö och egendomen omfattar fina områden för jakt och fiske.
På fastigheten finns en sjö och egendomen omfattar fina områden för jakt och fiske. FOTO: Sveaskog

Alfrida påverkade

Efter skogsbruksplanens upprättande har cirka 500 m³sk vindfällen avverkats på grund av stormen Alfrida. En stor andel av virkesförrådet ligger i åldersklasser som enligt Sveaskog håller hög årlig virkesproduktion.

Fortsätter sälja mark

Sveaskogs försäljning av skogsmark inom markförsäljningsprogrammet kommer att fortsätta tills dess att tio procent av den areal Sveaskog hade då bolaget bildades, 2002, är såld.

Sveaskog vill ha 23 miljoner kronor för egendomen och den som är intresserad ska komma in med ett anbud senast 4 november.

Läs mer: ”Kärnkraftsskog” till saluGräsö skogar till salu för 100 miljonerSveaskog vill ha över en halv miljon per hektarSkogspriser i söder slår rekord

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen