Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 12 mars

Sveaskog delar ut 900 miljoner kr till staten

Sveaskog presenterar idag sin årsredovisning för 2017. Styrelsen föreslår årsstämman en utdelning på 900 miljoner kronor till ägaren svenska staten, en höjning med 100 miljoner kronor från förra året.

 Sveaskog delar ut 900 miljoner kronor.
Sveaskog delar ut 900 miljoner kronor.

– Förra året kännetecknades av en stark konjunktur för skogsindustrin och den goda konjunkturen bedöms fortsätta under 2018, säger Per-Olof Wedin, vd och koncernchef.

Ökad omsättning

Nettoomsättningen ökade med 5 procent till 6,2 miljarder kronor 2017.

Det operativa rörelseresultatet ökade med 11 procent till 1 248 miljoner kronor.

”Livlig debatt”

– Debatten om skogen har under året varit ovanligt livlig, skriver Sveaskogs ordförande Eva Färnstrand i årsredovisningen. Vi uppskattar en öppen och konstruktiv diskussion om hur vårt skogsbruk kan förbättras. Att vi inte alltid är ense, kan bero på att Sveaskog ska balansera ekologiska, ekonomiska och sociala aspekter medan andra intressenter fokuserar på en enskild aspekt, ofta biodiversitet.

Sveaskog är Sveriges största skogsägare och ägs till 100 procent av staten. Sveaskog äger 14 procent av landets skogar.

Läs mer om

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen