Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 21 oktober

Stora Enso vill skära ner på personal

Ytterligare 135 personer kan sägas upp från Stora Enso i samband med konverteringen av Uleåborgs bruk. Nu väntar MBL-förhandlingar.

 Stora Ensos bruk i Uleåborg.
Stora Ensos bruk i Uleåborg. FOTO: Stora Enso

Stora Enso planerar att göra organisatoriska förändringar inom divisionen Paper i samband med konverteringen av Uleåborgs bruk i slutet av 2020. Företaget meddelar att de planerade förändringarna skulle kunna leda till en minskning med som mest 135 anställda inom divisionen Paper.

Förändringarna kommer främst påverka kommersiella funktioner och driftsupport. Stora Enso meddelar dock att inga beslut angående den planerade organisationen eller uppsägningar kommer att fattas innan MBL-förhandlingar har avslutats.

Konvertera maskin

Stora Enso har tidigare beslutat att konvertera pappersbruket i finska Uleåborg för förpackningstillverkning. Investeringen omfattar konvertering av pappersmaskin 7 för produktion av nyfiberbaserad kraftliner, samt stängning av pappersmaskin 6 och arkningsanläggningen. Produktionen vid den konverterade maskinen beräknas vara igång i slutet av 2020. Som en konsekvens har Stora Enso tidigare meddelat att 365 personer att sägas upp permanent. Uppsägningarna kommer främst att ske i slutet av 2020, när Uleåborgs bruk slutar att tillverka träfritt bestruket papper.

Ska öka konkurrenskraften

Syftet med de organisatoriska förändringar man nu planerar är att öka konkurrenskraften och säkerställa effektiv kundservice efter konverteringen av Uleåborgs bruk till produktion av kraftliner för förpackningar.

LÄS MER: Ny vd för Stora Enso klar

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen