Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 15 januari 2018

Stora Enso utrymt efter att misstänkt föremål hittats

Skutskär

Stora Ensos pappersbruk i Skutskär har utrymts efter att man funnit ett misstänkt föremål. Polisen kunde i dag runt lunchtid konstatera att föremålet är ofarligt. Nationella bombskyddet är på plats vid anläggningen och ska förstöra föremålet.

FOTO: Alf Linderheim / Naturfotograferna /IBL Bildbyrå

Vid 06-tiden i morse slog Stora Enso larm efter att de funnit något som de själva misstänkte var en handgranat i anslutning till deras anläggning i Skutskär, rapporterar SVT Nyheter Uppsala.

Granatkastare som är ofarlig

Polis kom till platsen och ett större område runt föremålet avspärrades. När nationella bombskyddet väl var på plats kunde man konstatera att det var en slags granatkastare som inte utgjorde någon fara.

– Den är inte farlig så länge den inte är laddad med någon granat. Och det ska den inte ha varit, säger Lars Sundin, RLC-befäl vid Uppsalapolisen till Aftonbladet.

Nationella bombskyddet ska ändå förstöra granatkastaren som en säkerhetsåtgärd.

Misstänkts kommit in via flis

Granatkastare upptäcktes av anläggningens metalldetektorer tidigt på morgonen varpå lokalerna utrymdes omgående.

– Efter att vi sett att det var en granat utrymde vi lokalen direkt, säger Maria Knuts, kommunikationsansvarig vid bruket.

Det är fortfarande oklart hur den kom in i fabriken men antagligen har den kommit in i fabriken via en leverans av barrskog.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen