Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 3 maj 2019

Stora Enso permitterar 580 i Finland

Stora Enso har inlett förhandlingar om att permittera 580 personer i Finland, skriver Process Nordic. Det handlar om 400 personer vid pappersbruket I Uleåborg och 180 personer vid bruket i Ingerois, som tillverkar vikt kartong för konsumentförpackningar.

 Stora Enso permitterar.
Stora Enso permitterar. FOTO: Stora Enso

De bakomliggande orsakerna i Uleåborg är bolagets planer på att konvertera en pappersmaskin till en kraftlinermaskin.

Minskad efterfrågan

Vid bruket Ingerois i Kouvola är det minskad efterfrågan på vikt kartong i kombination av ökade råvarukostnader som ligger bakom beslutet. I ett uttalande i lokaltidnigen Kouvolan Sanomat säger fabrikschefen i Ingerois, Antti Veitola, att målet är att hitta flexibla sätt att minska kostnaderna och att uppsägningar är den sista utvägen.

Maskin stängs

Redan i vintras meddelade Stora Enso att koncernen har sjösatt ett större besparingsprogram. Det innebär också att en pappersmaskin stängs vid bruket i Imatra där övertaligheten dock till största delen kan lösas med pensionsavgångar. 55 personer berörs av nedläggningen i Imatra.

Totalt ska Stora Enso sänka de årliga kostnaderna med 120 miljoner euro.

Läs mer: Sänkt vinst för Stora Enso

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen