Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 16 maj 2018

Stor risk för brand i skog och mark

I det torra och soliga vädret som är på många platser i landet råder det stor risk för skogs- och gräsbränder.

 Varning för skogsbränder.
Varning för skogsbränder. FOTO: Mostphotos

SMHI har utfärdat varningar för att det är stor risk för bränder i skog och mark, framför allt i delar av Götaland samt östra Svealand. Det är det torra och soliga vädret som gör varningen aktuell.

Risk för gräsbränder

Under onsdagseftermiddagen gällde den Hallands län, Skåne län, Kalmar län och Öland, Gotland, Södermanlands län, Stockholms län utom Roslagskusten, Uppsala län utom Upplandskusten och Västmanlands län.

Läs mer: Kraftig skogsbrand i Halland

Risken för gräsbränder är förhöjd i Värmlands län, Dalarnas län utom fjällen, Gävleborgs län, Västernorrland, Västerbotten och Norrbottens inland samt kustland.

Varning för flöden

I Jämtlands län utom fjällen är det klass 3-varning för extremt höga flöden i Röströmsälven, och samtidigt risk för gräsbrand.

För övrigt är det både klass 2- och klass 1-varningar utfärdade för ett stort antal stora vattendrag samt små och medelstora vattendrag i norra Svealand och större delen av Norrland.

Läs mer: Rättegång om skogsbrand skjuts uppPremiär för brandflyg över Blekinge

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen