Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 22 mars 2017

Stockholm genomför första bostadstävlingen med trähus

I den fjärde etappen i bostadsbyggandet på Årstafältet söder om Stockholm kommer bara byggherrar som vill bygga trähus vara med och tävla. Det är Stockholms stads första bostadstävling med kravet att bygga stomme och fasad i trä.

Trähus i Sundsvalls hamn
Trähus i Sundsvalls hamn FOTO: Christer Hedberg

Det handlar om en etapp med två kvarter som ska rymma runt 120 bostäder och ett kvarter med 28 stadsradhus som bara kommer vara öppen för byggherrar som vill bygga med trästomme och träfasad.

– Det finns ett stort intresse för att bygga i trä och trähus är klimatsmarta på flera olika sätt. Därför är det viktigt att vi utvecklar trähusbyggandet, säger stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S) till DN.

Planerad byggstart 2022

Husen det ska tävlas om planeras att byggas mellan 2022 och 2025.

Det finns två moderna trähus med åtta våningar i Sundbyberg, byggda av Folkhem, och i Hagastaden ska samma företag bygga flerfamiljshus i trä.

Läs mer: Larm om brandsäkerhet i höga trähus

Relaterade artiklar

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

[article_FBShare type=shares ]
[article_FBShare type=comments ]
Till toppen