Gå till innehåll

Meddelande:

Det ser ut att vara tekniska problem just nu.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 13 July

Stillestånd i torkan kostar för Erik

Stilleståndskostnader, färre körtimmar och högre löner för nattkörning. Det ansträngda läget för skogsmaskinentreprenörerna bekräftas av Erik Pettersson på EM Logging i Fagersta.

 Erik Pettersson.
Erik Pettersson.

– Det är tufft, vi har tappat en del pengar på det här, säger han, trots att han inte har drabbats så hårt av den snörika vintern som många andra.

– Många kollegor som jobbar längre norrut, och som har haft stora problem med mycket snö, har hört av sig och berättat att de begärt amorteringsfritt hos sina banker och att de har problem med löneutbetalningar, säger Erik Pettersson.

Endast kört nattetid

För egen del, berättar han, har sommartorkan inneburit oplanerade stillestånd i juni, vilket kommer olägligt i anslutning till redan inplanerade semesterstopp i juli. Dessutom har maskinerna periodvis endast fått köra nattetid då luftfuktigheten är högre och brandrisken lägre.

– Det har inneburit att vi tappat två timmars körtid per dag, säger Erik Pettersson.

De flesta betalar inte

En del kunder betalar ersättning för merkostnaderna, men det flesta gör det inte, enligt Erik Pettersson.

– Och den ersättning vi får täcker inte det vi tappar, säger han.

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen