Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 21 maj 2019

Södra sänker virkespriserna

Södra sänker priserna på grantimmer, klensortiment och kubb. Sänkningen är en effekt av ett stort utbud av grantimmer på marknaden samt en svikande konjunktur.

 Sänkningen görs mot bakgrund av ett stort utbud av grantimmer i Sverige och Centraleuropa.
Sänkningen görs mot bakgrund av ett stort utbud av grantimmer i Sverige och Centraleuropa. FOTO: Mari Nälsén AB

Nyligen sänkte Vida och Holmen priserna på grantimmer, tall och kubb. Södra sänkte redan i januari sina priser på talltimmer och grantimmer.

Under måndagen meddelade Södra att man sänker priserna för gran ytterligare. För grantimmer är sänkningen 35 kronor /m³fub och för klensortiment och kubb 25 kronor /m³fub.

”Orolig omvärld skapar osäkerhet i marknaden”

Sänkningen görs mot bakgrund av ett stort utbud av grantimmer i Sverige och Centraleuropa samt fortsatta tecken på avmattning i konjunkturen, vilket påverkar efterfrågan och prisbilden.

– Anpassningen av timmerpriserna görs med anledning av det höga utbudet av skog som vi sett det senaste året tillsammans med en oroligare omvärld som skapar osäkerhet i marknaden, säger Olof Hansson, Affärsområdeschef, Södra Skog i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Södra sänker timmerpriserLÄS MER: Sänkta priser på timmer

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen