Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 29 november 2017

Södra säljer verksamheten i Norge

Södra säljer sin verksamhet i Norge, Södra Wood AS, till ett tyskt företag. Övertagandet sker i början av nästa år.

 Distributionscentralen i Namsos, en av de anläggningar som Södra säljer till Tyskland.
Distributionscentralen i Namsos, en av de anläggningar som Södra säljer till Tyskland. FOTO: Södra

Det är företaget Sörnsen Holzleisten som köper Södras norska verksamhet, och tar över den 1 februari 2018.

70-tal anställda berörs

Södra har i dag två produktionsenheter av list och folierad mdf i Brumunddal och Engesetdal, två distributionscentraler i Brumunddal och Namsos, samt en marknadsorganisation i Gardemoen.

Totalt berörs ett 70-tal anställda av försäljningen.

”Stabilare företag”

Sörnsen Holzleisten har tidigare tagit över annan verksamhet från Södra. I början av i år överläts Södra Wood Grimslöv och i somras såldes dotterbolaget UAB SIWood i Litauen

– Vi har ett bra samarbete med Sörnsen som idag är en av våra huvudleverantörer. Övertagandet av Södra Wood AS ger Sörnsen en större del av värdekedjan där de med en konkurrenskraftig produktion och vår starka sälj- och distributionsorganisation, kan utveckla den interiöra affären i Norge på ett positivt sätt. Genom försäljningen skapas ett starkare, stabilare och konkurrenskraftigare företag, säger Peter Karlsson, segmentschef Interiör, i ett pressmeddelande från Södra.

Levererar världen över

Sörnsen Holzleisten har verksamhet i Tyskland, Estland, Sverige och Litauen. Företaget producerar lister i olika träslag och levererar till länder i hela världen.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen