Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 28 maj 2018

Södra höjer beredskapen i skogen

Det är hög eller mycket hög brandrisk i skog och mark i stora delar av landet. Södra har stoppat avverkningar på flera platser och höjt beredskapen.

– Samråden mellan oss och entreprenören är viktiga. Det har genomförts över 400 samråd den här säsongen, säger Magnus Petersson, chef för skötsel och entreprenörsutveckling på Södra.

Arbetsmetoden med att genomföra samråd när brandrisken är hög fungerar bra tycker Magnus Petersson. Det går många gånger att fortsätta arbetet i skogen med planering.

– Brandrisken kan variera och lokalkännedom är viktig. På en plats kan det ha varit ett åskväder. Det kan gå att köra på natten i stället när temperaturen är lägre och det är fuktigare i marken. Det kan också räcka med att ta bort band och kedjor på maskinerna. Ibland kan man flytta maskinerna en mindre sträcka. Att sätta in brandvakt är en annan åtgärd som kan vidtas, säger Magnus Petersson.

När den här intervjun görs har det inte kommit in någon rapport till Magnus Petersson om brandtillbud vid någon Södraavverkning.

LÄS MER: MSB varnar för extrema brandriskerLÄS OCKSÅ: Brandfaran stoppar skogsarbetet

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen