Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 29 mars 2018

SLU ser över sexistisk kultur - startar projekt

SLU inleder ett projekt för att komma till rätta med den sexistiska kulturen på skogsutbildningarna. Målet är att utveckla nya metoder för jämställdhetsarbetet på SLU.

 SLU i Umeå.
SLU i Umeå. FOTO: Gabriel Lundin

Det blir Stina Powell, forskare inom genus- och miljöfrågor vid SLU, som leder projektet och som finansieras av Skogssällskapet.

Läs även: Machokultur får kvinnor att hoppa av skoglig karriär

– Det finns flera studier som redan visat att det finns en diskriminerande och sexistisk kultur på skogsutbildningarna. SLU har i många år försökt att på olika sätt göra något åt det. Men problemet är att många av insatserna riktas mot kvinnorna – genom till exempel tjejhelger för att öka unga kvinnors intresse för skogen, säger Stina Powell till skogssallskapet.se.

Hon anser att de insatserna inte kommer åt grundproblemet som handlar om normer och menar att ledarskapet är centralt.

– Det måste finnas en tydlighet och konsekvenser för dem som beter sig illa. Min förhoppning är att projektet ska leda till en tydlighet i vad som är oacceptabelt, och ett konkret, handlingskraftigt och långsiktigt arbete för att jobba vidare, säger Stina Powell.

Relaterade artiklar

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

[article_FBShare type=shares ]
[article_FBShare type=comments ]
Till toppen