Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 8 augusti

Skogsstyrelsen inrättar direkttelefon för skogsägare

Skogsstyrelsen öppnar nu direktlinjer och tillfälliga kontor för att ta hand om de branddrabbade skogsägarnas frågor.

 Släckningsarbete vid branden i skjutfältet vid Trängslet tidigare i sommar.
Släckningsarbete vid branden i skjutfältet vid Trängslet tidigare i sommar. FOTO: WIXTRÖM PETER+/ Aftonbladet / IBL Bildbyrå

För att stärka stödet till skogsägare som drabbats av skogsbränder öppnar nu Skogsstyrelsen direktlinjer till skogskonsulenter kunniga på brandskadad skog dit skogsägarna kan vända sig.

Direktlinjerna öppnas i de län dr bränderna varit mest omfattande – Dalarna, Jämtland, Västernorrland, Norrbotten och Gävleborg.

Två besökskontor

Samtidigt öppnar man två tillfälliga besökskontor i Lima i Dalarna och Kårböle i Gävleborg. Dit kan skogsägare vända sig under vissa tider för att få personlig rådgivning och information.

– Vi vet att det nu börjar komma många frågor från skogsägare som berörs av sommarens bränder. På det här sättet hoppas vi kunna underlätta och effektivisera kontakten med oss för skogsägarna i de områden som haft de största bränderna, säger Hans Källsmyr, nationell skadesamordnare på Skogsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Omfattande arbete inleds

När nu de flesta bränder är släckta och räddningstjänsten avlägsnat sig inleds ett omfattande arbete för berörda skogsägare som får ta över ansvaret för eftersläckningsarbete samtidigt som man börjar planera för framtida åtgärder.

– I det här läget ska man som skogsägare inte i onödan behöva bekymra sig om eller leta efter vart man ska vända sig, säger Hans Källsmyr.

LÄS OCKSÅ: Få hjälp via LRF:s stödtelefonLÄS MER: Gratiskonsert ska stödja drabbade skogsägareLÄS OCKSÅ: Skogsägarna övertar släckningsansvaret i Ljusdal

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen