Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 8 juni 2019

Skogsnolia laddar för intensiva dagar

Skogsnolia är en av de viktigaste skogsmässorna i Sverige och i första hand en fackmässa där stora delar av branschen möts. Nu är det snart dags för nästa upplaga som startar 13-15 juni utanför Umeå.

 Kristin Olsson, projektledare för Skogsnolia.
Kristin Olsson, projektledare för Skogsnolia. FOTO: Skogsnolia

Årets Skogsnolia hålls på ett nytt område som ligger i Håknäs knappt 3 mil väster om Umeå.

Liksom tidigare år är Holmen Skog markvärd. Anledningen till att Skogsnolia bytt plats är demokörningen av skogsmaskiner.

– När all skog är avverkad måste vi tyvärr byta plats. Nu har vi fått ett mycket bra område med bland annat närhet till parkeringar, bra logistik och bra markförhållanden. Här hoppas vi kunna stanna i två eller tre mässår, säger Kristin Olsson, projektledare för Skogsnolia.

Tävlingar varje dag

Klockan 12.00 på torsdagen den 13 juni invigs Skogsnolia av Carina Håkansson, VD Skogsindustrierna samt Kristina Yngwe, (C) ordförande i miljö- och lantbruksutskottet.

Fakta: Skogsnolia

När: 13 till 15 juni 2019.

Var: Håknäs, knappt 3 mil väster om Umeå.

Utställare: Cirka 200.

Slingan: Cirka 2,5 km slinga.

– Sedan blir det mycket spännande under de tre dagarna. Skol-SM i skotarkörning är en tävling man inte får missa och det kommer också att genomföras tävlingar varje dag i Stihl Timbersports, berättar Kristin Olsson.

Jämställd mötesplats

Skogsnolia har som målsättning att bli världens mest jämställda mötesplats i skogen. Redan i höstas hölls en konferens om normkritik i skogen som fick namnet ”Från #meetoo till handling”. Det märks även på årets mässa där det arrangeras en killmiddag för skogsbruket. Killmiddag är ett koncept som vill erbjuda killar och män en metod för att börja prata om och bearbeta frågor som rör jämställdhet och manlighetsideal.

– Och eftersom vi jobbar intensivt med att visa att skogsbranschen är en framtidsbransch så delar vi också för första gången någonsin ut Skogsnolias jämställdhetspris som går till den utställare som juryn ansett nått längst när det gäller jämställdhet, normkritik och öppenhet.

Fakta: Kristins tre tips inför ett mässbesök

1. Tänk på att vi är i skogen, var klädd för det utifrån väder och se till att du har bekväma skor.

2. Läs gärna på innan, du hittar vår utställarförteckning på nätet.

3. Var nyfiken och intresserad, rätt vad det är hittar du något du inte förväntat dig innan.

Ni ligger väldigt nära Skogselmia i tid. På vilket sätt skulle du säga att ni skiljer er från Skogselmia?

– Hos oss finns alla de stora skogsmaskinstillverkarna på plats. Det innebär att man kan se maskiner i arbete från John Deere, Komatsu Forest, Ponsse, Rottne, Eco Log och Gremo.

Läs mer: Nya kliv mot en jämställd skogsbranschSkogens bjässar visades på Skogsnolia

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen