Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 11 december 2018

Skogsmaskintillverkare förbättrar LED-belysningen

Skogsmaskintillverkaren Rottne lanserar nya dimbara LED-lampor med ny placering. Det ska underlätta arbete och körning i mörker.

 Tillverkaren hävdar att dimbara LED-lampor har en stor fördel eftersom man kan ställa in så att det inte blir speglingar från grinden eller lasten som bländar.
Tillverkaren hävdar att dimbara LED-lampor har en stor fördel eftersom man kan ställa in så att det inte blir speglingar från grinden eller lasten som bländar. FOTO: Rottne

En skogsmaskin har normalt upp emot 20 arbetslampor montera på olika ställen. Rottne har nu tagit ett nytt grepp kring arbetsbelysningen på alla sina skörade och skotare.

Ny placering

Det betyder att arbetsbelysningen har delvis ny placering samt att den är dimbar där det anses behövas.

– Tidigare låg fokus på många lampor. Nu ville vi ha dem på rätt plats, säger David Selstam, elkonstruktör på Rottne Industri i ett pressmeddelande.

Blänk och bländningar

Enligt Rottne innebär felplacerade lampor att det ger blänk och bländningar i stället för ett upplyst arbetsområde. Tillverkaren hävdar att det är en stor fördel med dimbar LED eftersom föraren då kan ställa in så att man inte får speglingar från grinden eller lasten som bländar.

Ny belysning

Under en övergångstid kommer nu samtliga nytillverkade Rottnemaskiner som har LED-lampor att få den nya belysningen. Grindbelysningen är ett tillval som finns till samtliga Rottnes skotare.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen