Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 4 februari

Skogsmaskinlag ska tävla i precision

Sveaskog startar en tävling för sina skogsmaskinlag. I Precisionsjakten ska 200 skördare tävla i mätprecision.

 Sveaskog startar en ny tävling mätprecision för skördare.
Sveaskog startar en ny tävling mätprecision för skördare. FOTO: Alexander von Sydow

Syftet med Sveaskogs nya tävling är att öka kvaliteten på Sveaskogs produkter genom att entusiasmera till förbättring och premiera goda insatser och ta mätprecisionen till en ny nivå.

– Sveaskog har många grymma maskinlag, men vi har länge undrat vilka som är allra bäst och har de skarpaste maskinerna. Nu ska vi bringa klarhet i det, säger Mattias Forsberg, produktionschef i Sveaskogs marknadsområde Syd i ett pressmeddelande.

 Mattias Forsberg, produktionschef för Sveaskogs marknadsområde Syd
Mattias Forsberg, produktionschef för Sveaskogs marknadsområde Syd FOTO: Bengt Alm

Två kategorier

Omkring 230 maskinlag som kör 200 skördare från fem större maskintillverkare och använder ett 20-tal olika aggregatmodeller ska delta i tävlingen som pågår till den 30 april. De lag som har bäst koll på mätningen har chans att vinna i någon av de två tävlingskategorierna som är ”Bäst resultat” och ”Störst förbättring”.

– Vilka maskiner och aggregat som klarar att leverera bra mätning kontinuerligt under tuffa förhållanden är viktigt för våra kunder, eftersom vi därmed kan leverera exakt det de vill ha”, säger Mattias Forsberg.

Goda exempel

Med tävlingen Precisionsjakten vill Sveaskog öka möjligheten att fånga upp och dela goda exempel inom exempelvis kalibrering och arbetssätt.

 Mattias Torger, produktionschef för Sveaskogs marknadsområde Nord.
Mattias Torger, produktionschef för Sveaskogs marknadsområde Nord. FOTO: Bengt Alm

– Jag hoppas att vi får ut den enorma kunskap som finns hos våra maskinförare, säger Mattias Torger, produktionschef i Sveaskogs marknadsområde Nord.

Testar ny teknik

Det finns även andra fördelar med tävlingen.

– Det finns även en utvecklande del i Precisionsjakten eftersom vi testar ny teknik och nya metoder för att kommunicera och återkoppla kring maskinlagens dagliga arbete, säger Mattias Torger.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

[article_FBShare type=shares ]
[article_FBShare type=comments ]
Till toppen