Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 4 december 2017

Skogsmaskin utreds efter att fattat eld

En skogsarbetare fick fly sin arbetsmaskin efter att den börjat brinna. Nu är händelsen anmäld till arbetsmiljöverket och orsaken till att maskinen fattat eld ska utredas.

 Observera att maskinen på bilden inte har koppling till händelsen.
Observera att maskinen på bilden inte har koppling till händelsen. FOTO: Mostphoto

Det var i början av november som en medarbetare på Sveaskog i Västerbotten fick fly från sin skogsmaskin när den börjat brinna.

Motordelen fattade eld

Mannen som arbetade med maskinen håll på att upparbeta ett träd när han såg att datorn i fordonet började flimra. Strax efteråt såg han att motordelen närmast hytten brann.

Skogsarbetaren tog sig ur maskinen och försökte släcka branden men lyckades inte och fick ta sig från fordonen och larma räddningstjänsten.

Sveaskog anmäler till Arbetsmiljöverket

Föraren klarade sig oskadd vid händelsen men Sveaskog har nu anmält branden till Arbetsmiljöverket.

– Maskinen i fråga var relativt ny och en brandbesiktning gjordes i juni och det var inga problem. En teknisk undersökning kommer utföras, den ska tillverkaren göra och de ska försöka ta reda på orsaken till branden. I dagsläget vet vi inte orsaken, säger Fredrik Bergström, HR-partner på Sveaskog till SVT Nyheter Västerbotten.

Maskinen var utrustad med brandlarm, men det verkar inte ha fungerat i den ordning som det ska. Ännu har Sveaskog inte fått några svar från maskinens tillverkare.

Läs mer: Skogsägare oroliga för fler barkborrar efter branden

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen