Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 3 september 2016

Skogsföretag anklagas för att bryta mot kollektivavtalet

Ska svenska eller litauiska avtal gälla för litauiska skogsarbetare i Sverige? Kvalitetsskog Baltija anklagas för att bryta mot kollektivavtalet genom att bara betala skogsarbetarna 46 kronor i timmen.

107 kronor är lägsta lönen för skogsarbetare enligt svenskt kollektivavtal. Kvalitetsskog Baltija betalar sina arbetare 46 kronor i timmen.
Bild 1/2107 kronor är lägsta lönen för skogsarbetare enligt svenskt kollektivavtal. Kvalitetsskog Baltija betalar sina arbetare 46 kronor i timmen. FOTO: Olle Carlsson
Anna-Lena Norberg
Bild 2/2Anna-Lena Norberg

Det är sajten Stoppafusket som skriver att utstationerade litauiska skogsarbetare i Kvalitetsskog Baltija har en timlön på 46 kronor när de jobbar i Sverige. Kollektivavtalets lägsta lön för skogsarbete ligger samtidigt på 107 kronor i timmen.

Enligt anställningskontrakt som Stoppafusket tagit del av ligger de litauiska skogsarbetarnas lön på 870 euro i månaden. Utslaget på normalarbetstiden, 40 timmar i veckan, ger det en timlön långt under den avtalsstadgade lönen, enligt Stoppafuskets beräkning.

– De följer inte kollektivavtalet. Jag skulle säga att det är ett bemanningsföretag eftersom de inte har kontor i Litauen och då ska det vara exakt samma lön som det är i Sverige, säger Anna-Lena Norberg, som ansvarar för sajten.

Betalar inga sociala avgifter

Hon menar att bolaget är en underentreprenör till svenska företaget Kvalitetsskog Norr, som ska godkännas av facket, vilket inte skett. Kvalitetsskog Baltija har heller inte betalat in några sociala avgifter i Sverige eller anmält de litauiska skogsarbetarna till utstationeringsregistret, rapporterar sajten.

− Om uppgifterna stämmer så är det förfärligt och helt förkastligt. Vi kommer genast ta itu med ärendet, säger Magnus Eriksson ombudsman vid avdelning 15 i Norr där man redan har kallat till avtalsgenomgång. Det innebär att båda bolagen är kallade till möte och där de är skyldiga att redovisa löner och anställningsvillkor för både medlemmar och icke-medlemmar i facket.

Bra att det görs avtalsgenomgång

Kvalitetsskog Baltija ägs av Lennart Sjödin, som sitter som styrelseledamot i Skogssektionsstyrelsen i Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet, SLA.

SLAs obestridda utgångspunkt är att alla människor som är anställda inom den gröna sektorn ska omfattas av kollektivavtal. SLA är kompromisslöst, ansvaret för att kollektivavtalet efterlevs är helt och hållet arbetsgivarens, heter det på dess webbplats.

­– Alla våra medlemsföretag jobbar under kollektivavtal. Det är bra att det nu görs en avtalsgenomgång, säger Lena-Liisa Tengblad, VD på SLA.

Men hon vill inte uttala sig om sakfrågan baserat på uppgifter från Stoppafusket.

"Svårigheter i tolkningen"

Lennart Sjödin är kritisk till Stoppafuskets uppgifter och menar att Kvalitetsskog Baltija är ett dotterbolag som verkar under litauisk lag. Det är skälet till att det inte finns något kollektivavtal med de utsända arbetarna. Han ser fram mot avtalsgenomgången med GS.

– Jag vill reda ut vad som gäller. Det finns svårigheter i att tolka hur svenskt kollektivavtal stämmer med litauisk arbetsmarknadslagstiftning. Det blir intressant att hitta en gemensam lösning. Då kan vi mycket väl teckna kollektivavtal, säger Lennart Sjödin.

Fakta: Kollektivavtal

Enligt en dom i EU-domstolen från 2015 måste utländska bemanningsföretag i EU följa värdlandets kollektivavtal. Det ger utsänd personal till exempel rätt till avtalsenlig grundlön i det land arbetet utförs. 

Relaterade artiklar

Till toppen