Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 17 maj

Skogsbrand i Sörmland fortfarande inte släckt

I torsdags eftermiddag startade en brand nordost om Nävekvarn i södra Sörmland. Branden är fortfarande inte släckt, men ska nu vara under kontroll.

 En brand utbröt vid 13-tiden i skogarna utanför Nävekvarn i Södermanland. På fredagsförmiddagen pågick släckningsarbetet fortfarande. Arkivbild.
En brand utbröt vid 13-tiden i skogarna utanför Nävekvarn i Södermanland. På fredagsförmiddagen pågick släckningsarbetet fortfarande. Arkivbild. FOTO: Mostphotos

Det är ett område på cirka 60 hektar otillgänglig skogsmark som brinner, som även är ett gammalt gruvområde fullt av schakt, rapporterar Södermanlands nyheter. Området som brinner ligger några kilometer från Nävekvarns samhälle.

Skogsbranden utbröt vid 13-tiden på torsdagseftermiddagen. Helikoptrar vattenbombade på torsdagen och under natten mot fredagen hade branden lugnat ner sig något.

Även lantbrukare hjälpte till att släcka branden

På fredagsmorgonen satte räddningstjänsten in fulla resurser för att fortsätta bekämpa branden, bland annat med hjälp från Stockholm. Även lantbrukare med gödselspridare fyllda med vatten hjälpte till att släcka branden.

På fredagsförmiddagen fanns enligt räddningstjänsten ingen risk för boende i området. Räddningstjänsten uppgav då även att de har branden under kontroll, enligt Södermanlands Nyheter.

Flera bränder längs med järnväg

Under torsdagen var det även flera bränder längs järnvägen mellan Örebro och Frövi, vilket stoppade trafiken och sedan ledde till kraftiga förseningar under kvällen. De bränderna släcktes under torsdagen.

LÄS MER: Så blev gödseltunnorna skogsbrändernas hjältarLÄS MER: Bränder och extremtorka har flyttat politiska fokuset

Relaterade artiklar

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

[article_FBShare type=shares ]
[article_FBShare type=comments ]
Till toppen