Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 6 augusti 2018

Skogsbrand efter trippelkrock sprider sig

Under söndagen utbröt en skogsbrand efter en trippelkrock mellan bilar. Branden har spridit sig från vägen till mark och skog.

 Arkivbild.
Arkivbild. FOTO: IBL

En trippelkrock ägde rum vid 13-tiden under söndagen, vid Bratteödsmotet. Efter en krock mellan två personbilar och en husbil, började den senare brinna. Därefter spred sig elden till den omgivande terrängen och skogen.

Bekämpas från luften

Försvarsmakten och räddningstjänsten arbetar sedan söndagen med att bekämpa branden från helikoptrar, då det har varit svårt att bekämpa den aktivt från marken. Rök har även spridit sig mot Trollhättan, vilket har lett till en uppmaning till allmänheten och att hålla sig inomhus.

Branden uppges under söndagskvällen ha spridit sig till 40 hektar och ett tiotal byggnader har evakuerats under kvällen, där en del boende återvända hem sent på kvällen.

Inte helt under kontroll

Expressen uppger under åttatiden på måndagsmorgonen att branden inte är helt under kontroll.

– Det kan sticka i väg och öka med ökande vindar. Så vi kan inte säga att den är under kontroll ännu, säger räddningsledaren Ulrik Olsson, till Expressen.

Fem inblandade

Enligt SOS Alarm har fem personer som var inblandade i krocken förts till sjukhus, där skadeläget inte är klarlagt. Under morgonen har två helikoptrar satts in och förstärkning väntas under dagen. Enligt SVT Nyheter är vägen avstängd i båda riktningarna vid Bratterödsmotet.

– Vi är kvar och bevakar området och ser till att inga obehöriga är inne på området. Vägen är också fortfarande avstängd, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson, till SVT Nyheter Väst.

Thomas Paulsson vid räddningstjänsten uppger till TT att prognosen är att insatsen ska vara klar inom tre dygn.

LÄS OCKSÅ: ”Stort ansvar att ta över brandvakten själv”

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen