Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 18 december 2018

Skogforsk släpper podd

För att nyansera debatten kring skogsfrågor startar Skogforsk nu podden Skogssanningar – med avstamp i vetenskapen.

 Skogforsk startar podden Skogssanningar.
Skogforsk startar podden Skogssanningar. FOTO: Skogforsk.se

Skogforsk släpper en podcast – Skogssanningar. Podden ska ta upp skogsbruksfrågor från den aktuella debatten och försöka nyansera polariserade frågor med avstamp i vetenskapen.

Reda ut

– Skogssanningar är ett försök från vår sida att försöka reda ut vad som är fakta och vad som är tyckande i debatten. Det gör vi genom att låta våra experter inom respektive område resonera kring frågorna, säger Charlotte Bengtsson, vd för Skogforsk.

Skogsbruk och hur skogen ska bruks engagerar många och ofta är debatten polariserad, skriver Skogforsk på sin hemsida. Intentionen med podden är därför att balansera de ofta ganska polariserade bilder som förmedlas i inlägg på debattsidor och sociala medier.

Naturhänsyn vid avverkning

I det första avsnittet är ämnet skogsbrukets naturhänsyn vid avverkning. Två av Skogforsks experter på området, Line Djupström och Jan-Olov Weslien, intervjuas om dåtid, nuläge och framtid för naturvården. Bland annat diskuteras rödlistan, certifieringar, kontinuitetsskogsbruk och tips för effektivast möjliga hänsyn. Medverkar gör även Linda Eriksson från Skogsindustrierna och Malin Sahlin från Naturskyddsföreningen.

Fortsätter om intresse

– Det första avsnittet är en pilot, men tanken är att göra fler avsnitt om det visar sig finnas intresse. Viltfrågan, skogens roll för att motverka växthuseffekten, klimatanpassning av skogen, transporter. Det råder ingen brist på intressanta ämnen för nya avsnitt, säger Charlotte Bengtsson.

Skogssanningar finns i iTunes och Podbean och inom kort även i Acast. Det går också att lyssna direkt på Skogforsk.se

Relaterade artiklar

Till toppen