Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 9 november 2009

Skånetimmer höjer timmerpriset rejält

Virkesmarknaden är het i södra Sverige. Behovet av timmer är stort och nu höjer Skånetimmer timmerpriset med 200 kronor per kubikmeter.

– Både höjningen och nivån vi höjer till är historiskt hög, säger Tomas Einarsson på Skånetimmer.
Skånetimmer, med sågverk i Skåne och Småland, höjer grundprislistan för gran- och talltimmer med 200 kronor per m3to (kubikmeter toppmätt). Utöver detta tillkommer en certifieringspremie på 20 kr/m3to (PEFC eller FSC). Detta ger ett grundpris på 735 kronor per m3to för grantimmer och cirka 700 kronor per m3to för talltimmer (exklusive certifieringspremien är grundpriset således 715 respektive 680 kronor) .
Skånetimmers granprislista tar inte hänsyn till klassning eller längd utan man har ett fast grundpris vilket ger en enkel prissättning och underlättar vid jämförelser med konkurrerande företag.
Skånetimmer vill på detta sätt markera att man har ett stort behov av timmer och man vill komma ifrån det tvåprissystem som har rått under hösten.
Skånetimmer omsätter årligen ca 700 000 m3fub.

Relaterade artiklar

Till toppen