Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 21 februari 2018

Setra ska producera KL-trä i Långshyttan

Träindustriföretaget Setra planerar att starta en KL-fabrik i Långshyttan, för att möta den snabbt ökande efterfrågan.

 Hannele Arvonen, vd och koncernchef för Setra Group
Hannele Arvonen, vd och koncernchef för Setra Group

Tidigare har Land Skogsbruk skrivit om träindustriföretaget Setras planer att starta tillverkning av dörrar och fönster i Långshyttan.

Satsar på KL-trä

Enligt ett pressmeddelande så ska Setra även investera i produktion av KL-trä, korslimmat trä, som med sin höga hållfasthet efterfrågas i såväl flerbostadshus som inudstrifastigheter.

– Ny teknik i kombination med den ökade medvetenheten kring att trä är en del av lösningen på klimatproblemen, gör att efterfrågan på KL-trä är mycket stor. Investeringen gör det möjligt för oss att öka vår långsiktiga konkurrenskraft genom ett väl utvecklat erbjudande till kunder inom konstruktion, säger Hannele Arvonen, vd och koncernchef för Setra Group.

Skapar träindustricenter

De senaste investeringarna som Setra gör för komponent- och KL-trätillverkning ger möjligheter att skapa ett nytt träindustricenter i Långshyttan, uppger Olle Berg, marknadsdirektör på Setra, i pressmeddelandet.

– Samtidigt så vi vidareutvecklar vår befintliga limträproduktion, säger han.

Råvaran till KL-träet ska tas från Setras sågverk i Bergslagen. Målet är att komma upp i produktionsvolym på cirka 55 000 kubikmeter. Starten för KL-fabriken beräknas bli under första halvåret 2020.

LÄS OCKSÅ: Setra storsatsar på dörrtillverkning i Långshyttan

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen