Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 2 juli 2018

Sebastian Kirppu stämmer staten för inventeringsförbud

Naturbevakaren Sebastian Kirppu stämmer staten för inventeringsförbudet som nyligen utfärdades mot honom av länsstyrelsen.

FOTO: Mats P Ostelius/Istock

I maj förbjöds Sebastian Kirppu att genomföra naturinventeringar på sin fritid. Anledningen till förbudet var att Kirppus naturinventeringar inte enligt myndigheten anses vara förenliga med dennes arbete på länsstyrelsen.

Starkt kritisk

Sebastian Kirppu har vid sidan om sitt arbete på länsstyrelsen engagerat sig i natur- och miljöfrågor, bland annat genomfört skogsinventeringar. Kirppu har tidigare varit starkt kritisk till arbetsgivarens beslut.

Facket ST stämmer

Nu stämmer Kirppu, ihop med Facket ST, staten för förbudet, skriver Sveriges Radio P4 Dalarna. Det innebär att ärendet går till Arbetsdomstolen.

– Jag tycker att det är helt uppåt väggarna, säger Sebastian Kirppu till radiokanalen, om länsstyrelsens förbud.

Om beslutet att inte få ägna sig åt naturfrågor ska gälla honom ska det gälla för alla, anser Sebastian Kirppu. De som arbetar med vattenfrågor ska inte få fiska och de som arbetar med rovdjursfrågor ska inte få jaga, uppger han.

Vill veta vad som gäller

Han vill inte sia om hur det går. Däremot anser han att det är bra att fallet går till Arbetsdomstolen så att det kommer ett beslut om vad som gäller.

LÄS OCKSÅ: Skogsaktivist och tjänsteman på samma gång

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen