Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 12 november 2019

Schyssta villkor viktigt för prisad skogsentreprenör

Joakim Gustafsson driver Svensk Skogsservice och är utsedd till Årets unga skogsentreprenör. ”Jag har stått upp för mina och bolagets värderingar under alla år. Det kostar att erbjuda schyssta villkor”, säger han.

 Joakim Gustafsson är Årets unga skogsentreprenör. Priset är 50 000 kronor och delas ut av Gröna arbetsgivare.
Joakim Gustafsson är Årets unga skogsentreprenör. Priset är 50 000 kronor och delas ut av Gröna arbetsgivare. FOTO: Gröna arbetsgivare

I juryns motivering talas främst om vinnarentreprenörens innovation, engagemang och kundfokus som grund till valet.

Joakim Gustafsson lyfter värderingar och goda villkor för de anställda.

”I branschen har vi länge varit drabbade av osund konkurrens och oschyssta villkor. Jag har varit uthållig och stått upp för mina och bolagets värderingar under alla år. Det kostar att erbjuda schyssta villkor för anställda och vi har jobbat hårt för att skapa värden för våra beställare men nu känner vi resultatet av det vi investerat”, säger han i ett pressmeddelande.

Det handlar bland annat om personalutveckling och vidareutbildning, samt att alla arbetar efter samma värderingar och drar åt samma håll.

Bra villkor i hela kedjan

Svensk Skogsservice ställer även krav på leverantörer och beställare.

”Vi har stått upp mot oseriösa beställare och fokuserat på de som står för schyssta leveranser och villkor, där allting fungerar och vi får flyt i produktionen. Det är de kunderna vi behåller, andra har vi faktiskt plockat bort. Vi har team som har bott i samma hus i fem år eller mer. Det är ett exempel på villkor som gör att duktig personal från andra länder stannar. Vi är väldigt måna om personalen som kommer hit och arbetar”, säger Joakim Gustafsson.

Firar med personalen

Utmärkelsen kommer att firas tillsammans med personalen och även med skogsvårdsteamen.

”Det är många som kämpat hårt för detta under lång tid och det kommer betyda mycket för alla anställda, ombud, styrelse och övriga som gör ett kanonjobb för oss i en tuff bransch”.

Priset är 50 000 kronor och delas ut av Gröna arbetsgivare.

LÄS MER: Fler utbildade ger färre ATV-olyckor

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen